Der har altid været knyttet heste til Carlsberg. Fra den første udkørsel af træfustager var hesteholdet en blanding af forskellige hesteracer: Frederiksborgere, blandinger af jyske og belgiske heste og andre lette og tunge hestetyper. Alt i alt en broget samling, og sådan fortsatte det indtil 1928, hvor Carlsberg havde over 200 jyske heste - i folkemunde kendt som ”bryggerheste”.

Det var De Samvirkende Jyske Hesteavlerforeninger, der tog initiativet til, at Carlsberg gik over til brug af udelukkende jyske heste. I 1936 forlod den sidste udskiftningshest - en hannover-vallak - bryggeriet, men samtidig blev motoriseringen mere og mere udbredt, og i slutningen af 30erne var der kun 160 heste i brug.

På grund af benzinmangel måtte man dog under - og kort efter 2. verdenskrig - atter ty til hestekræfter, og hesteholdet steg til over 200. Da det igen blev muligt at skaffe både biler og benzin faldt antallet af ”jyder” drastisk, og selv om man stadig brugte ”bryggerhestene” til levering af øl, var der midt i 70erne kun knap 35 heste tilbage.  

I sensommeren 1992 stod Carlsbergs nye hestestald klar. Beboerne – såvel de to- som firbenede – rykkede ind i de nye lokaler og indledte hermed et nyt kapitel i bryggeriets lange historie med heste.

Carlsbergs heste anvendes i dag som ambassadører: Ved byfester, hesteshow, kunders mærkedage samt motiv for alverdens fotografer.
Carlsbergs stald har desuden et godt samarbejde med De Kongelige Stalde samt med det ridende politi i København.